NO PASSPORT

Vuit artistes vinculades a Sant Boi ens mostren la seva visió de l’art i la vida.

Després de tots aquests mesos tancades al taller o a casa, les seves obres venen a inundar els Jardins de l’Ate i ens obren la finestra al seu univers personal. No ens cal pasaport COVID per a aquest viatge, només obrir els ulls i connectar la ment.

Els petits circuïts artístics també passen uns moments dificils. Ja que no entren al marc de les institucions o les grans empreses, l’art visual fet des de l’autogestió s´ha quedat sense el seu lloc.

Emergents o submergides, som aquí.

L’art visual també és (r)ara !

PARTICIPA A LA SUBHASTA SILENCIOSA

Com a forma de donar suport a les artistes visuals us convidem a participar a la subhasta silenciosa que tindrà lloc durant tota la FMA.

El funcionament és fàcil: vine, escull l’obra que vols emportar-te a casa i licita per ella.

Hi haurà un espai amb una bústia on pots fer la teva petició amb totes les instruccions.

Diumenge al vespre, com a acte de cloenda podràs recollir la teva nova obra i conèixer a la creadora.

Support local visualists!!

LES ARTISTES


ISLAS por Sara del Valle (1977) i Olga Soria (1985)

Islas és un diàleg fotogràfic entre dues autores santboianes que parla sobre
la seva quotidianitat, de la seva intimitat, de la seva posició enfront de la realitat.
Un recorregut que comprèn 10 anys d’arxiu fotogràfic, on elles es projecten
utilitzant la fotografia com un mirall per a poder així reconèixer-se i que l’espectador
es vegi en elles.
Que és necessari sortir de l’illa per a veure l’illa, que no ens veiem sinó ens
sortim de nosaltres mateixos
‘ Cuento de una isla desconocida, José Saramago.

@sarasuriname // @l4olg4 // http://www.olgasoria.es

NATALIA VÁZQUEZ

Il·lustradora i dissenyadora gràfica santboiana, acolorint el món dibuix a dibuix. Especialitzada en retrats, porta els últims 5 anys creant un estil únic i colorit. 

@navazquezga  //www.nataliavazquezgarcia.com

FOU

És una artista que treballa el dibuix, la pintura i la ceràmica creant un simbolisme propi per parlar de la natura, el paisatge i la quotidianitat.
Observant el seu entorn i les seves experiències crea un simbolisme màgic vinculat a la idea de la memòria ancestral i l’origen d’allò que som.
Elements com el foc, el riu, la vida salvatge i l’ascensió espiritual a través de la natura són l’eix vertebrador de la seva obra.

Actualment treballa al seu taller a Sant Boi on produeix peces de ceràmica a petita escala, dibuixos, pintures,… La majoria de les seves obres són peces úniques i sèries limitades. També està tatuant des de 2020. 

 @itsfou // http://www.itsfou.com

JOOS BOON

Joos Boon (1997) és artista visual, fotògrafa i activista social.
La seva obra està sobretot inspirada per experiències personals, coses que l’han afectat directament. Ella dona forma a aquestes experiències usant l’art visual. Joos va néixer sorda, per aquesta raó ha après moltes altres formes de comunicació des de molt petita. La seva obra és un reflex de com ella mira el món, sobretot usant imatges sense que les paraules expressades en veu alta la distreguin. ‘Veig, veig, una coseta que tu no veus’. En tenir dificultats auditives, els seus ulls són la seva eina més important, ‘Els meus ulls, són les meves oïdes’. Això és el que ella vol compartir amb el món a través de la seva obra, amb l’esperança d’inspirar, i alhora, no es talla a compartir la seva mirada crítica cap a la societat actual.

@joosboon // http://www.joosboon.com

SYLVIA HORNSVELD

Sylvia Hornsveld (Barcelona / Amsterdam, 1997). Actualment es dedica a l’art visual, en procés d’experimentació i recerca de la seva pròpia identitat. El seu treball busca explorar la transmutabilitat de les relacions humanes en el seu entorn sensible i en el paradigma digital. Aplicant una investigació híbrida basada en la teoria / pràctica, intenta fer més palpables els discursos trobats en els nostres entorns.

@10110ylv // http://www.sylviahornsveld.com

NIEN BOOTS

Sóc Nien, benvinguts a la meva petita bombolla!

En la meva obra personal treball amb contes de fades i les històries populars preferides de la meva àvia.

M’encanten els contes i els proverbis. Són maneres molt antigues d’ensenyar, educar, i compartir valors. T’ajuden a reconèixer perill, t’ensenyen la importància de l’empatia i estimulen la creativitat.

M’agrada perdre’m en la meva bombolla però també gaudeixo organitzant projectes que tenen un impacte directe en la comunitat. Com per exemple, crear espais on els i les artistes treballen directament amb un col·lectiu, sigui veïnal, juvenil o qualsevol àmbit relacionat amb el social. 

@nienboots  // http://www.nienboots.com

MARIA ELIAS MARTÍN

Estudiant de Belles Arts.

Dues obres molt diferents, d’etapes i necessitats diverses.
Aquest recull d’obres compren un any de facultat. Dos semestres i dues percepcions del que pot ser una obra des de punts de vista molt diversos.

L’obra pot abarcar un univers infinit de possibilitats i formes, és així com he volgut mostrar amb games cromàtiques idèntiques un món d’experimentació on el marge d’error és immens.

Procuro crear sempre en positiu; gaudir del procés i mirar el resultat amb perspectiva per tal d’extreure el màxim de mi mateixa.

@cultiuelias

Publicat per ateneusantboia

La missió de l’associació Amics de l’Ateneu Santboià és promoure la cultura popular i independent implicant a la ciutadania com agent actiu en la promoció d’aquesta per tal d’afavorir el teixit cultural, artístic i social tot defensant la recuperació de l’espai i el patrimoni històric de l’Ateneu Santboià.

%d bloggers like this: