QUÈ HA PASSAT AMB EL CORREBARS?

Per la 19a Festa Major Alternativa volíem recuperar el Correbars. Per això, fa mesos vam començar a treballar per garantir que seria una activitat divertida i segura per a tothom.

Malgrat els nostres esforços, a quinze dies de festa major, l’Ajuntament no ens ha permès que duem a terme l’activitat.

Han justificat la seva decisió dient que durant el Correbars es fa soroll, s’embruta i es promou l’alcohol. Des de l’Ateneu Santboià i l’organització de la Festa Major Alternativa, volem mostrar el nostre rebuig a aquestes afirmacions:

  • El Correbars no és soroll, és batucada, percussió i alegria. Perquè no volem una ciutat dormitori: volem una ciutat desperta i els carrers ben vius! Perquè estimem la música i ens enamora el soroll dels trabucaires, les gralles i els correfocs!
  • El Correbars no és brutícia, és gaudir dels carrers i l’espai públic. Perquè volem poder ocupar les places i els carrers més enllà d’estant assegudes a la terrassa d’un bar. Perquè amb lavabos portàtils i escombraries suficients la ciutadania és responsable i té un comportament cívic.
  • El Correbars no és alcoholisme, és fer amistats, disfressar-se i ballar. Perquè és una convocatòria al bon rotllo i la xerinola, no a emborratxar-se. Com tampoc són crides a l’alcoholisme les fires de cervesa artesana, els vermuts musicals o els tastos de vi.

Per això, tot i que aquesta FMA no celebrarem l’activitat, no donem per perdut el Correbars: seguirem treballant per fer-lo possible l’any vinent.

Publicat per ateneusantboia

La missió de l’associació Amics de l’Ateneu Santboià és promoure la cultura popular i independent implicant a la ciutadania com agent actiu en la promoció d’aquesta per tal d’afavorir el teixit cultural, artístic i social tot defensant la recuperació de l’espai i el patrimoni històric de l’Ateneu Santboià.

A %d bloguers els agrada això: