Gestió

L’Ateneu Santboià és un espai comunitari i participatiu autogestionat en forma de democràcia directa mitjançant una Assemblea formada pels socis i sòcies de l’entitat.

L’estructura de l’associació es fonamenta en la creació de diferents comissions que a la seva vegada es divideixen en grups de treball per portar a terme les diferents línies d’actuació. Les diferents comissions estan coordinades en un espai de treball que anomenem comissió executiva.

S’ha de tenir en compte que l’organització de l’associació es fonamenta en el voluntariat i per tant les comissions i àrees de treball es configuren segons la disponibilitat de les persones i poden ser variables en el temps.

L’Assemblea

És el màxim òrgan de decisió de l’Ateneu Santboià, que decidirà els criteris de convivència, les línies estratègiques, pla d’usos i utilització de l’espai. Valida i valora les propostes de les comissions i avalua el desenvolupament del projecte.

És una assemblea oberta i té les funcions de: Definir objectius de l’associació, definir el pla estratègic de l’entitat, validar les propostes de les comissions i valorar i avaluar el desenvolupament del projecte.

El Grup Motor

Es reuneix setmanalment i és l’espai on es coordinen els diversos projectes i el dia a dia de l’Ateneu.

Té la visió més integral de tot el que es fa i és un grup format per la presidenta, el secretari i el tresorer i  les persones representants de les diverses comissions  i grups de treball, però també de qualsevol persona que tingui interès en participar. En aquestes trobades es valoren les tasques, s’avaluen el desenvolupament de les comissions i és l’encarregada de convocar les assemblees generals i recopilar totes les informacions i continguts que es generen amb el desenvolupament del projecte. A més, s’encarrega de funciones concretes com:
* Gestionar l’economia, finances i recursos de l’entitat.
* Coordinar-se amb les administracions públiques.
* Gestionar la coordinació interna del Grup Motor.

Les comissions

La comissió Patrimoni

 • Generar mecanismes i projectes de reinvindicació per recuperar i mantenir els espais del conjunt d’edificis que formen l’Ateneu.

La comissió de xarxes

 • Gestionar la base de persones i entitats sòcies i/o implicades a l’Ateneu Santboià
 • Treballar conjuntament per a crear una xarxa d’entitats i col·lectius locals, xarxes nacionals i internacionals d’espais culturals i independents.

La comissió de comunicació i imatge

 • Crear i desenvolupar el pla de comunicació i les diverses campanyes de comunicació.
 • Coordinar el disseny d’imatges.
 • Crear els continguts de comunicació i difusió. 
 • Dissenyar i mantenir la web de l’entitat.
 • Dinamitzar les diverses xarxes socials.

La comissió de programació

 • Recollir i coordinar totes propostes d’activitats i projectes que es volen desenvolupar a l’Ateneu.
 • Gestionar el calendari de la programació.
 • Coordinar  l’execució de la programació.
 • Gestionar i actualitzar el protocol d’activitats i producció i cessió de material tècnic.

Els grups de treball

De les comissions es poden derivar grups de treball específics per poder desenvolupar tasques o projectes concrets i definits determinats en el temps.

 

A %d bloguers els agrada això: