Festa Major Alternativa de Sant Boi

Consulta la programació de la FMA aquí

Consulta el díptic amb els horaris de la FMA aquí

Vols comprar la samarreta o la bossa de tela de la FMA? Prem aquí


La Festa Major Alternativa de Sant Boi és un esdeveniment independent i completament autogestionat impulsat organitzat per persones individuals i entitats de Sant Boi que creuen en la cultura feta des del poble i per al poble.

És un projecte que va néixer l’any 2004 per donar resposta a les inquietuds de diferents col·lectius de joves i entitats de Sant Boi que volien crear una alternativa cultural i social a la programació proposada per l’Ajuntament durant la Festa Major de la vila.

Des de llavors, una Assemblea oberta de persones i col·lectius, s’agrupen amb la finalitat d’organitzar tota una sèrie d’activitats amb un esperit popular i local. Amb vessant cultural i social, donant suport i potenciant els artistes locals i generant una alternativa en vers les formes de consum.

Actualment, el projecte s’impulsa des de l’Associació cultural de l’Ateneu Santboià i ha anat ampliant també la programació per a públics més diversos, consolidant com a proposta cultural fins a esdevenir clau i necessària a Sant Boi durant els dies de festa major.

Aquest any, 2024, celebrem la 21a Festa Major Alternativa del 16 al 19 de maig i volem sarao!

En aquests temps en què les nostres ciutats semblen adormides sota l’ombra dels interessos privats, i els espais públics es redueixen a simples places de ciment, i on cada cop que es vol organitzar alguna cosa ens hem d’enfrontar a les barreres burocràtiques i complexitats administratives… Des de l’Ateneu i la FMA, us convidem a reivindicar una ciutat plena de vida!

Aquest any, a la Festa Major Alternativa, convertim el “VOLEM SARAO” en un lema de desafiament alegre i decidit contra aquelles forces que desitjarien veure’ns silenciades i marginades. Fem una crida a totes les santboianes i santboians de per aixecar-se i celebrar, per transformar els carrers i places en llocs de trobada, debat i expressió.

És el moment de reafirmar el nostre suport a l’Ateneu Santboià, no solament com a edifici, sinó com el bastió de la nostra autonomia, pensament crític i resistència. La cultura popular és una necessitat vital, el cor de la nostra comunitat, l’eco de les nostres lluites i el reflex de les nostres aspiracions, una eina poderosa per a la transformació social. Davant l’adversitat, la nostra cultura emergeix com un clam per un futur millor, més just i més ple.

Així doncs, amb els braços oberts i els cors plens d’esperança, iniciem aquesta 21a Festa Major Alternativa: per la cultura, per la llibertat, per Sant Boi, i per totes nosaltres.

La Festa és i serà un espai lliure de violències masclistes, LGTB-fòbiques i racistes. Som feministes, antiracistes i antifeixistes i si ens toquen a una, responem totes!